?

Må jeg ta placebo-pillene? Og er det lurt å ta graviditetstest?

Kvinne 22 . 21 April 2021
Spørsmål

Hei. Jeg går på Yasminelle 28 og hadde et spørsmål angående pillefri uke. Må man ta placebo tablettene i det som er pillefri uke? Eller er det greit om man ikke inntar noen piller disse dagene? Altså ikke ta tabletter på 7 dager i det hele tatt. Er effekten fortsatt den samme? Placebotablettene er jo tross alt kun for at man skal huske å ta piller, de har ingen hormoner så det bør gå greit å ikke ta en pause fra disse 1 uke? Har også et spørsmål om graviditet. Hvordan kan man eventuelt vite om man er gravid dersom man går på p piller? Blødningen som kommer er jo ikke en vanlig mens. Har kjøpt graviditetstest bare for å sjekke. (Har hatt mensen hver måned og kjenner ingen symptomer, er kun for å roe ned nerver) Lurte derfor på når det er lurest og best å ta graviditetstest? Vet det skal gjøres tidlig på morgenen, men tenkte mer på når i syklusen/måneden. Er det bare å ta testen når som helst? Hva gir «riktigst» resultat? Håper på raskt svar!

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Du har helt rett, det er helt greit å ikke ta placebo-pillene på p-pille-brettet. Du kan like gjerne bare ta maks 7 dager pause. 

Så lenge du ikke har glemt noen aktive piller på brettet, er det ingen grunn til å ta graviditetstest. Uten brukerfeil er p-pillene svært effektive mot graviditet. Dersom du har glemt en p-pille i mer enn 48 timer, kan du ta graviditetstest 3 uker etter p-pillen ble glemt. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?